Termeni si Conditii

1. Notă de informare privind protecția datelor personale

TERMENI ȘI CONDIȚII
I. Dreptul de autor ale SAORSA TURISM SRL asupra informațiilor publicate pe site
II. Serviciile și produsele oferite de SAORSA TURISM SRL pe site-ul www.mocanita-maramures.com, politica de prețuri și discount
III. Plata serviciilor și produselor
IV. Livrarea produselor
V. Garanția produselor
VI. Informații despre RETURUL serviciilor cumpărate
VII. Condiții de prestare a serviciilor
VIII. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcționare, folosirea modulelor de tip cookie
IX. Politica de confidențialitate
X. Dispoziții finale

Site-ul www.mocanita-maramures.com, respectiv www.mocanita-maramures.ro numite în continuare Platformă, sunt proprietatea SAORSA TURISM SRL, nr. Registrul Comerțului J24/37/2021, CUI 43550555, cu sediul social pe strada Cerbului, nr. 5, Vișeu de Sus.

Folosirea acestor site-uri implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. SAORSA TURISM SRL își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită „Termeni și condiții”.
SAORSA TURISM SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe Platformă și nu îi conferă dreptul de a descarca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor SAORSA TURISM SRL, fără acordul prealabil scris al acesteia.
Dreptul de a crea o legătură web – link – către www.mocanita-maramures.ro și www.mocanita-maramures.com este limitat, neexclusiv și revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SAORSA TURISM SRL sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

I. Drepturile de autor ale SAORSA TURISM SRL asupra informațiilor publicate pe site
Întregul conținut al Platformei – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe și alte date – este proprietatea SAORSA TURISM SRL și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul SAORSA TURISM SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea site-urilor www.mocanita-maramures.ro și a www.mocanita-maramures.com numai în limitele menționate în prezentul document.

II. Serviciile și produsele oferite de SAORSA TURISM SRL pe site-ul www.mocanita-maramures.ro, respectiv www.mocanita-maramures.com ; politica de prețuri și discount
Produsele și serviciile comercializate prin intermediul Platformei sunt însoțite de factură fiscală, conform legislației în vigoare. Produsele și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita locurilor sau stocului disponibil. Din acest motiv, SAORSA TURISM SRL își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăsește în oferta curentă.
Prețurile sunt actualizate zilnic, în funcție de cursul BNR. Prețurile prezentate includ TVA (19% sau 5 % în funcție de domeniul de activitate) și nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări al SAORSA TURISM SRL în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă, sau, în cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest preț va fi cel publicat pe site la momentul achiziției.

În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de produse pot avea pe Platformă prețuri greșite, stabilite în mod eronat de către aplicația noastră informatică. În aceste condiții, întotdeauna se consideră preț final cel acceptat de către client în cadrul discuțiilor purtate cu consultanții de vânzări ai SAORSA TURISM SRL. Dacă prețul real al produsului este mai ridicat decât prețul afișat pe site, consultanții noștri de vânzări sunt îndreptățiți să vă satisfaca cererea de a va livra produsul la prețul publicat pe site, numai în măsura în care vom putea face acest lucru, după cum și dumneavoastra sunteți îndreptățit să refuzați comanda respectivă. În cazul în care prețul real este mai mic decat prețul publicat pe site, iar dumneavoastră ați achitat prețul în avans, diferența vă va fi returnată după cum se va conveni de comun acord, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data primirii produsului.
SAORSA TURISM SRL nu oferă nici o garanție, în mod expres, nici implicit, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la funcționarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, produsele de pe site precum și potrivirea lor pentru un anumit scop. Singura derogare o reprezintă obligația SAORSA TURISM SRL de a acorda utilizatorilor dreptul de denunțare unilaterală a contractului conform legislației în vigoare, drept detaliat mai jos în acest document. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate în orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.).

Conținutul Platformei (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcătuit în mod corect și complet; cu toate acestea, informația poate conține erori tehnice și de tehnoredactare. Din acest motiv, SAORSA TURISM SRL nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile și specificațiile produselor afișate în site-ul www.mocanita-maramures.ro, respectiv www.mocanita-maramures.com. SAORSA TURISM SRL își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.
Condiții privind modul de acordare al gratuităților și reducerilor la biletele de tren / pachetele turistice:
1. Copiii până în 6 ani, însoțiți de părinți, beneficiază de transport gratuit.
2. Reducere de 10% la biletele de transport se acordă grupurilor organizate de minim 15 persoane plătitoare (nu se iau în calcul copiii mai mici de 6 ani ce beneficiază deja de gratuitate la transport).
3. În cazul grupurilor mai mari organizate se acordă un bilet simplu gratuit la 20 de persoane plătitoare. Urmând același principiu, la fiecare multiplu de 20 de persoane se acordă un bilet simplu gratuit. (De exemplu, 40 de persoane beneficiază de 2 bilete simple gratuite, 60 de persoane beneficiază de 3 bilete simple gratuite ș.a.m.d.)
4. Agențiile de turism beneficiază de cedare de comision potrivit contractelor de colaborare existente. În cazul agențiilor cărora le este cedat comision, acestea nu mai dispun și de reducerea de grup. Ghidul agenției de turism colaboratoare va avea transportul gratuit, indiferent de mărimea grupului, însă este necesară prezentarea legitimației de ghid la preluarea biletelor din gara Mocăniței Maramureș.
5. În cazul pachetului Mocănița Special, pentru grupurile organizate de minim 15 persoane, se acordă reducere de 10% doar la serviciile de transport.

III. Plata serviciilor și produselor
Plata serviciilor sau produselor comandate de pe site-ul www.mocanita-maramures.ro,respectiv www.mocanita-maramures.com se va efectua online, prin card bancar, prin intermediul serviciului EuroPayment Services SRL, platforma Euplatesc.ro. Imediat după comandă, primiți pe e-mail factura cu toate activitățile, respectiv produsele incluse. Pentru plățile cu card bancar, tranzacția va apărea pe extrasul de cont al dumneavoastră, în calitate de client plătitor, sub denumirea „Mocănița Maramureș“.

IV. Livrarea produselor
Livrarea articolelor de suvenir se face oriunde în țară (România) sau străinatate, la adresa indicată de client, prin intermediul unor firme de curierat rapid. Livrarea facturilor sau voucherelor ce includ servicii se face pe email.
Termenul de livrare al produselor este cuprins între 7 și 10 zile lucrătoare. Pentru a afla în cât timp ajunge un produs la dvs. va trebui să luați legătura cu un consultant al nostru. SAORSA TURISM SRL își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților.
Costurile de livrare sunt:
– GRATUIT pentru comenzile a caror valoare depaseste 299 RON
– 19,5 RON pentru comenzile cu valoarea cuprinsa intre 0 si 299 RON

Livrarea se face prin TNT Curier, tarifele fiind valabile pentru orice localitate din România în care se află un sediu TNT Curier.

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționață, el va fi contactat telefonic, printr-un SMS, de către firma de curierat.
Recepția produselor reprezintă acceptul clientului că produsele au ajuns în stare bună. Factura constituie contractul de vânzare/cumpărare conform legislației romane în vigoare. Clientul își exprimă acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul că a primit produsul care este conform cu comanda.
SAORSA TURISM SRL își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de ea, ce includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră conform uzanțelor legii romanești.
Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de SAORSA TURISM SRL față de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzatoare este valoarea sumei încasate de SAORSA TURISM SRL de la acel client.

V. Garanția produselor și a serviciilor
SAORSA TURISM SRL oferă garanție pentru produsele comercializate, aceasta constând în factura fiscală emisă pentru produsele comandate. Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente și copie de pe factura fiscală. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluționa garanția.

VI. Informații despre returul produselor și renunțarea la serviciile cumpărate
VI.1 Returul produselor
Clientul poate denunța unilateral contractul cu SAORSA TURISM SRL fără a invoca un motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la recepționarea Produsului tangibil (cf. ord. 130/2000 completată de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanță), numai în scris și poate returna produsul tangibil în același termen de 14 zile.
Astfel, Produsele – și când ne referim la produse ne referim doar la suveniruri nu și la servicii – produsele deci cumpărate de pe www.mocanita-maramures.ro, respectiv www.mocanita-maramures.com pot fi returnate conform legii, în 14 zile lucratoare de la primirea lor prin curier.
Înainte de returnarea produsului, este obligatoriu să anunțați telefonic (0744 686 716) sau pe email (info@mocanita-maramures.com) intenția de a returna un produs/mai multe produse.
Produsul va fi returnat doar dacă este în condiții perfecte, neuzat, zgâriat etc, cu accesoriile aferente. ATENTIE – produsele returnate trebuie reambalate, astfel încat ambalajul înițial să fie în stare perfectă. În caz contrar, dacă produsele nu sunt ambalate corespunzator, ele pot fi reexpediate clientului.
De asemenea, NU se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Produsele trebuie returnate prin același curier și anume TNT Curier. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.
Produsele pot fi returnate fără invocarea vreunui motiv.
Produsul returnat trebuie să fie însoțit de copia după factură și formular de retur (varianta Word a formularului de retur se completeaza și se trimite fie pe email la info@mocanita-maramures.com, fie printată și trimisă în colet).
SAORSA TURISM SRL va înapoia contravaloarea produselor în cel mult 30 de zile lucrătoare de la data primirii returului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

Returul produselor se supune acestei legi numai pentru produsele care sunt livrate clientilor prin curierat rapid. Comenzile care au fost ridicate de la sediul SAORSA TURISM SRL sau transportate de firma noastră direct la clienți prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comerț la distanță, ci vânzare prin magazine specializate, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal ca și corespunzatoare cu scopul și nevoile clientului.

VI.2 Renunțarea de către client la serviciile contractate cu S.C. SAORSA TURISM
Clienții pot renunța la serviciile contractate cu societatea S.C. Saorsa Turism SRL. în următoarele condiții:
Renunțarea se va face obligatoriu ÎN SCRIS și va fi comunicată pe adresa office@mocanita-maramures.com sau prin SMS la numărul de telefon 0790103010. În adresa de renunțare se va specifica codul rezervării/numele persoanei pe care s-a făcut rezervarea/data rezervării/alte detalii care pot duce la identificarea corectă a rezervării.

În situația în care renunțarea la servicii se face în scris cu cel puțin 72 ore înainte de ora stabilită pentru efectuarea călătoriei cu Mocănița, S.C. Saorsa Turism va restitui integral contravaloarea serviciilor achitate în avans, în termen de maxim 14 zile de la data primirii adresei de renunțare.

În situația în care renunțarea la servicii se face în scris într-un interval de timp cuprins între 24-72 de ore înainte de ora stabilită pentru efectuarea călătoriei cu Mocănița restituirea contravalorii serviciilor achitate în avans se va face în procent de 50% din contravaloarea serviciilor achitate în avans, în termen de maxim 14 zile de la data primirii adresei de renunțare.

În situația în care renunțarea la servicii se face în scris în ziua stabilită pentru călătoria cu Mocănița contravaloarea serviciilor achitate în avans NU se restituie!

Renunțarea la servicii, efectuată în alte condiții decât cele menționate mai sus nu va fi luată în considerare.

VII. Condiții de prestare a serviciilor
1. Pentru trenurile speciale de sărbători, care conțin pachete speciale de servicii, pot să apară modificări față de prețurile standard.
2.În situația în care din cauza unor condiții meteorologice nefavorabile, avertizări hidrologice, interdicții legale privind funcționarea(pandemie)sau alte situații privind anumite condiții care fac impracticabilă calea ferată în condiții de maximă siguranță pentru călători sau societatea nu își poate desfășura activitatea, trenurile turistice pot fi spontan amânate, anulate sau pot circula pe un traseu scurtat față de cel standard (stația Paltin). În aceste condiții, S.C. Saorsa Turism SRL va proceda astfel:
2.1. Va restitui integral contravaloarea biletelor dacă călătoria este anulată
2.2. Va reprograma călătoria la o altă dată stabilită cu clientul, în situația în care călătoria este amânată. Dacă clientul nu dorește reprogramarea călătoriei se va restitui integral contravaloarea biletelor.
2.3. În situația circulației pe un traseu scurtat se va restitui 25% din contravaloarea biletelor de călătorie (FĂRĂ MASĂ).

În toate aceste situații, restituirea sumelor se va face în maxim 14 zile de la data intervenirii situației care generează restituirea.
3. În cazuri excepționale poate apărea necesitatea înlocuirii locomotivei cu abur cu o locomotivă Diesel sau cu automotor. În această situație costul călătoriei nu se modifică și nu se pot avansa de către client niciun fel de pretenții față de S.C. SAORSA TURISM SRL.
4. Din anumite motive obiective pot interveni decalări ale orelor de plecare/întoarcere, modificări la timpii de călătorie/staţionare, situații pe care clienții trebuie să le înțeleagă, dat fiind specificul acestor servicii, și care nu pot face obiectul unor reclamații.
5. Intrarea în tren este permisă doar pe baza biletului de călătorie, care va fi verificat cu stricteţe de către şeful de tren.
6. Pe parcursul călătoriei trebuie obligatoriu respectat regulamentul Mocănița Maramureș, care prevede normele de conduită ale pasagerului și care este afișat în fiecare vagon, fiind publicat si pe site-ul www.mocanita-maramures.com
7.Clienții care sunt în stare de ebrietate, sub influența altor substanțe sau recalcitranți nu vor putea beneficia de serviciile societății noastre, pentru a nu influența în mod negativ călătoria celorlalți clienți.
8. Rezervările pentru trenurile cu abur regulate sunt valabile în timpul sezonului până la ora 09:00 din ziua pentru care s-a făcut solicitarea. Orice pretenții ulterioare asupra rezervării locurilor vor fi luate în considerare în funcție de disponibilitatea locurilor rămase.
9.Orice modificări ale condițiilor de călătorie vor fi anunțate în cel mai scurt timp posibil de la apariția lor pe site-ul www.mocanita-maramures.com , prin urmare vă rugăm să consultați acest site înainte de efectuarea călătoriei programate.

VIII. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile către alte site-uri, erori de funcționare, folosirea modulelor de tip cookie
Site-urile www.mocanita-maramures.ro și www.mocanita-maramures.com sunt găzduite de serverele unei terțe firme. SAORSA TURISM SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe Platformă indiferent de motivele apariției lor, acestea incluzând modificări ale site-urilor, setări, sau actualizări ale scripturilor programate. SAORSA TURISM SRL nu va putea fi facută răspunzatoare pentru erorile apărute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-urilor sale. SAORSA TURISM SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-urile www.mocanita-maramures.ro și www.mocanita-maramures.com. Pentru respectivele site-uri, răspunderea întegrală o poartă proprietarii lor.

Acest site folosește cookies
SAORSA TURISM SRL folosește diverse tehnologii (module de tip cookie) pentru a colecta, stoca și prelucra informații atunci când accesaţi acest site. Cookie (“browser cookie” sau “HTTP cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tabletă etc.) și este instalat prin solicitara emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome).”Cookie”-urile nu conţin programe software, viruşi sau spyware şi nu poate accesa informaţiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Cookie-urile nu solicită informaţii cu caracter personal și nu identifică personal utilizatorii de internet. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.
IX. Politica de confidențialitate
SAORSA TURISM SRL garantează securitatea și confidențialitatea datelor găzduite și transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informații vor putea fi folosite de către SAORSA TURISM SRL pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promoții, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale către www.mocanita-maramures.ro, respectiv www.mocanita-maramures.com nu implică obligativate din partea utilizatorilor, iar aceștia pot refuza furnizarea acestor date în orice circumstanțe și pot solicita în mod gratuit ștergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare în vederea ștergerii acestora din baza de date, se va data, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa info@mocanita-maramures.com.
SAORSA TURISM SRL se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți cu excepția operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi însă transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

Datorită modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul SAORSA TURISM SRL sunt transmise pe cale electronică, SAORSA TURISM SRL nu poate fi făcută răspunzatoare în nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informațiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, SAORSA TURISM SRL va lua toate măsurile și va pune la dispoziție toate fișierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracțiune.

Informațiile furnizate către www.mocanita-maramures.ro și www.mocanita-maramures.com sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului SAORSA TURISM SRL, etc), conform legilor în vigoare. SAORSA TURISM SRL nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu încurajează spam-ul și nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora.

SAORSA TURISM SRL certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr363/2018 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal , a Legii 365/2002 privind comerțul electronic, a Ordonanței nr. 34/2014 privind drepturile consumatorului în cadrul contractele încheiate cu profesionaiștii, Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ):
1. dreptul de a cere SAORSA TURISM SRL să vă confirme prelucrarea sau nu a datelelor dumneavoastră personale, în mod gratuit;
2. dreptul de a cere SAORSA TURISM SRL să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozițiilor Legii nr. 677/2001;
3. dreptul de a cere SAORSA TURISM SRL să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastră personale;
4. dreptul de a cere SAORSA TURISM SRL să înceteze expedierea de mesaje promoționale.
Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa office@mocanita-maramures.com SAORSA TURISM SRL folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau a folosirii greșite a informațiilor care se afla sub controlul nostru.
SAORSA TURISM SRL nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. SAORSA TURISM SRL nu poate fi facută răspunzatoare în nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de www.mocanita-maramures.ro și de www.mocanita-maramures.com în scopul precizat în prezentul document.
Orice accesare a bazei de date cu informații personale a utilizatorilor Platformei, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fișier de acces. Fișierele de acces vor face posibilă identificarea de către SAORSA TURISM SRL a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizîrii organelor competente. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-urile www.mocanita-maramures.ro și www.mocanita-maramures.com va fi considerată o tentativă de fraudare a Platformei, iar SAORSA TURISM SRL va depune plângere penală împotriva aceluia sau acelora care au inițiat această acțiune.
X. Dispoziții finale
Orice altă problemă cauzată de produsele și serviciile prezentate pe www.mocanita-maramures.ro , respectiv www.mocanita-maramures.com care nu este deja tratată de nici un articol din prezentul document, se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către utilizator.

În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabiă, competența revine instanțelor de judecată române sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ din localitatea de reședință a SAORSA TURISM SRL, orașul Vișeu de Sus. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții de Utilizare a site-ului www.mocanita-maramures.ro, respectiv www.mocanita-maramures.com clientul își asumă în totalitate maniera de folosire a Platformei descrisă anterior.

2. Regulamentul Mocanita Maramures
 1. Mocănița Maramureș parcurge o cale ferată forestieră, operată privat, care funcționează îndeosebi pentru transportul lemnului. De aceea, nu se pot ridica pretenții în ceea ce privește transportul public de pasageri, condiții speciale de transport sau mersul trenurilor.
 2. Dispozițiile șefului de tren trebuie întocmai respectate de către pasageri; dacă este nevoie, el are dreptul să interzică accesul în tren al anumitor persoane.
 3. Pasagerii au voie să călătorească numai în vagoanele destinate transportului de persoane; accesul pe platforme, vagoane pentru lemne sau marfă ș.a. este strict interzis.
 4. Urcarea sau coborârea în/din tren în timpul mersului este strict interzisă.
 5. Staționarea în zona de manipulare a lemnului și a activităților forestiere este, din cauza riscului mare de accidente, interzisă.
 6. Închiderea/deschiderea geamurilor se va face DOAR de către personalul trenului.
 7. În timpul mersului, pentru siguranţa dumneavoastră, vă rugăm să rămâneţi aşezaţi pe scaune.
 8. Odată ce aţi fost repartizaţi în vagoane este obligatoriu să vă păstraţi aceleaşi locurile pe întreaga durată a călătoriei (dus-întors).
 9. Călătoria cu trenurile turistice ale Mocănița Maramures are loc pe propria răspundere. Firmele R.G.Holz Company și SAORSA TURISM S.R.L. nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate, în cazul nerespectării, de către turiști, a acestor minime norme.
 10. Ora plecării, traseul și staționarea trenurilor se vor supune cerințelor producției și pot apărea oricând modificări. De aceea, nu există nicio garanție pentru anumite condiții de transport sau mersul trenurilor, chiar dacă acestea au fost deja publicate.
 11. Călătoria se efectuează cu material rulant istoric, respectându-se totodată normele de siguranţă necesare. Privilegiul de a călători în aceste vagoane cu valoare istorică, compensează lipsa de confort care ne este uneori reproşată.
 12. În acest context, vă rugăm să arătaţi înţelegere posibilelor defecţiuni care pot apărea în timpul călătoriei şi răbdare în cazul unor întărzieri. De asemenea, vă rugăm să vă adaptaţi pretenţiile personale ţinănd cont de faptul că transportul se efectueză pe o cale ferată istorică, cu utilaje construite în urmă cu peste o sută de ani.
 13. Dacă, din cauze tehnice sau meteorologice, călătoria va fi întreruptă, pentru rezolvarea oricăror neînţelegeri/neplă-ceri, personalul societăţii vă stă la dispoziţie. Vă rugăm să vă adresaţi respectuos şi să vă păstraţi calmul.